Transfer Edina DŽeke iz Rome u Inter i dalje je u magli. U jednom trenutku činilo se da je Dijamantov potpis za Nerazzurre gotova stvar, ali je Edoardo Vargani, mladi napadač milanskog kluba odbio odlazak u Rim, što je pokvarilo posao...

Corriere dello Sport jučer je objavio informaciju da su klubovi ušli "u rat" zbog Nicole Barella, jer i Roma i Inter žele Cagliarijevog veznjaka.

Italijanski Sky Sport tvrdi da Barella želi samo u milanski klub. Uz to, isti izvor navodi da Inter planira intenzivirati razgovoru oko angažmana Romelu Lukakua, prenosi Football-Italia.

Što se tiče Lukakua, Gianluca Di Marzio, poznati italijanski novinar i najpouzdaniji izvor u Italiji, tvrdi da će Inter danas pokušati održati sastanak i da će Manchester Unitedu za belgijskog napadača ponuditi 10 miliona eura za dvogodišnju posudbu, uz obavezu da će nakon toga otkupiti njegov ugovor za 60 miliona eura.

A gdje je u cijeloj priči Edin Džeko?

Di Marzio upozorava da "optimizam pada", jer je još velika razlika između onoga što Roma želi, a Inter nudi... Međutim, ekspert za transfere u Italiji očekuje da će Dijamant na kraju ipak potpisati za Inter - na ovaj ili onaj način.