- Tu međunarodna zajednica ima jedinstven stav, da pitanje Mostara treba rješavati izvan „paketa’”, rekao je Inzko, obraćajući se na svečanoj akademiji u Centru za kulturu Mostar, aludirajući na politički paket na kojem insistira predsjednik HDZ-a BiH, koji zahtijeva da se pitanje izbornih pravila za Mostar rješava „u paketu“ sa načinom izbora delegata u Domove naroda, te članova Predsjedništva BiH.

-U ovom gradu ljudi nisu više od deset godina izašli na izbore i nisu birali svoju vlast, takvo stanje treba promijeniti. Nezamislivo je da u 21. vijeku političke stranke nisu u stanju doći do političkog dogovora i kompromisa.

Na taj način,  sprečavaju građanima da biraju vlast koju žele,  umjesto toga, već više od desetljeća svjedočimo bezvoljnim političkim igrama, prebacivanju krivnje na međunarodnu zajednicu ili na neke partije, manifestacije političkih pozicija, koje za rezultate imaju to da političke stranke, pogotovu ove glavne, vladaju ovim gradom, bez ikakve demokratske kontrole- istaknuo je Inzko.