open-navfaktor-logo
search
Bokserski prvak
Iron Puki u vrelom Ulcinju brusi formu za naredni meč
Najbolji bh. profesionalni bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, već desetak dana boravi u Ulcinju gdje se priprema za novi važan meč koji ga očekuje 30. jula u Sjevernoj Makedoniji u gradu Tetovo.
29.06.2022. u 21:00
get url
text

- U Ulcinju sam već treći put na pripremama, a svaki put sam kod svojih prijatelja u hotelu Edita. Ovdje zaista imam vrhunske uvjete za treniranje tako da iako treniram dva puta dnevno pripreme mi predstavljaju uživanje. Nakon osvojene IBO titule prvaka Evrope u aprilu ove godine cilj nam je bio napad na svjetski naslov, ali dok ne dobijem priliku želim se boriti i održavati svoju takmičarsku formu na jednom ozbiljnom nivou.

Nadam se da ću svoju priliku dobiti i da će se borba za svjetski naslov desiti do kraja godine. Međutim, ako se to ne desi isplanirana su mi već tri meča do kraja godine. Prvi je 30. jula, drugi u oktobru, a treći u decembru - rekao je Puki.

Naredni meč našeg Pukija nije za titulu, ali je jednako važan iz razloga što svakim porazom može nazadovati i gubiti bodove te rejting na svjetskim rang listama.

- U Ulcinju radim drugi dio bazičnih priprema i svakom bi preporučio ovo mjesto jer imaju odlične uvjete ne samo za boks već i za sve druge sportove. U ranim jutarnjim satima oko šest sati na velikoj plaži radim kondicione treninge, ali isto tako dosta radim na eksplozivnosti, izdržljivosti, funkcionalnoj snazi, motorici i drugo - objasnio je Puki dio svog treninga u Ulcinju.

Napomenuo je da večernjim satima radi bokserske treninge.

- Prezadovoljan sam svojom formom i nadam se da ću uskoro saznati ime svog sljedećeg protivnika kako bi mogli sparing fazu i situacione treninge prilagoditi prema njemu - poručio je Puki koji je pohvalio i svoju dosadašnju odličnu saradnju s njemačkom promotorskom kućom Kuc Box promotion na čelu s Alminom Kucom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.