Prošla su gotovo četiri mjeseca od velikog požara koji je izbio u kasarni Oružanih snaga BiH u Rajlovcu kod Sarajeva, a još se ne zna šta je bio uzrok te kolika je šteta nastupila. Istragu o požaru vodi Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo. 

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić kratko je za Faktor kazala da je predmet u radu te da se čeka tužilačka odluka. 

Podsjećamo, u poslijepodnevnim satima, 17. septembra prošle godine u jednom od objekata na lokaciji kasarne Rajlovac došlo je do požara. Tom prilikom intervenisala je ekipa Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, i požar je stavljen pod kontrolu.  

Prema nezvaničnim informacijama, u požaru je izgorjela oko 400 pušaka. Također, od izvora iz Ministarstva odbrane BiH dobili smo informaciju da je upitno da li su uopće bili ispravni hidranti u kasarni, te zašto se na gašenje požara moralo čekati  na vatrogasce iz PVB Sarajevo.  Upitnim ostaje i koliko bi šteta nastupila i šta bi se sve dogodilo da slučajni prolaznik nije primijetio dim iz kruga kasarne.