- Na terenu su postupali istražitelj Tužilaštva BiH i istražitelji SIPA-e koji su po nalogu postupajućeg tužioca, vršili uvid i pregled dokumentacije u skladištu CIK-a u Istočnom Sarajevu.

VEZANI TEKST - Nema "upada" SIPA-e u sjedište CIK-a 

Aktivnosti su vršene uz prethodnu najavu, a u okviru predmeta u kojem postupa Tužilaštvo BiH, na temelju prijave osoba sa područja Teslića, o navodnim nepravilnostima u postupanju CIK-a, kada je u pitanju glasanje putem pošte, na lokalnim izborima za područje Teslića. Tužilaštvo BiH će se nakon pregleda dokumentacije, odrediti o daljnjim aktivnostima - saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

U saopćenju CIK-a navedeno je da nije bilo "upada" SIPA-e, te da se prema informacijama kojim raspolažu radi o predistražnim radnjama, a na osnovu krivičnih prijava koje se odnose na glasanje birača putem pošte iz inostranstva.

Na temelju usmene naredbe Tužilaštva BiH ekipa SIPA-e u sklopu redovnih operativnih aktivnosti ušla je u prostorije Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH).   

 - Nije riječ ni o kakvom pretresu, radi se o ostvarenju uvida u određeni broj nevažećih glasačkih listića - kazao je za Faktor portparol SIPA-e Luka Miladinović.