open-navfaktor-logo
search
Ništa od penzije
Italijanski mediji: Buffon odlučio produžiti ugovor do juna 2021. godine
Prema izvještajima italijanskih medija, 42-godišnji legendarni golman Gianluigi Buffon odlučio je produžiti ugovor sa Juventusom do juna 2021. godine.
24.03.2020. u 15:39
get url
text

Izgleda da Buffon, kojem važeći ugovor istječe ovog ljeta, nema namjeru okončati profesionalnu karijeru, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Serie A, koja je trenutno prekinuta zbog pandemije korona virusa, Buffon je ove sezone branio sedam puta, jer je prvi izbor na golu Stare dame bio Wojciech Szczesny. U Kupu Italije je upisao tri, a u Ligi prvaka jedan nastup. No, očigledno da iskusnom čuvaru mreže ne smeta uloga podrške poljskom golmanu.

Buffon je u prvom navratu u Staroj dami proveo čak 17 sezona, od 2001. godine, kada je došao iz Parme, do 2018. Prošlu sezonu je branio za Paris Saint-Germain, ali se u ljeto 2019. odlučio za povratak u Torino.

Tokom prvog boravka u Juventusu odigrao je 656 utakmica. Sa Starom damom osvojio je devet naslova nacionalnog šampiona, te pet pehara u Superkupu i četiri u Kupu Italije. Za reprezentaciju Italije je branio čak 176 puta, po čemu je rekorder Azzurra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.