open-navfaktor-logo
search
Pokrenuta istraga
Italijanski velikani varali navijače: Prijeti li Apeninima novi fudbalski skandal?
Pokrenuta istraga bi trebala utvrditi zbog čega klubovi nisu ispoštovali navijače kada je riječ o povratu novca za ulaznice
08.01.2020. u 13:07
get url
text

Čini se da italijanski fudbal ne može bez skandala. Nakon sve učestalijih problema sa rasizmom u Serie A, pojedini italijanski klubovi, među kojima su i oni najveći, našli su se pod istragom Agencije za zaštitu tržišta.

Ova institucija pokrenula je postupak protiv Juventusa, Intera, Milana, Atalante, Rome, Lazija, Cagliarija, Genoe i Udinesea kako bi se utvrdili razlozi zbog kojih se klubovi nisu pridržavali klauzula o prodaji sezonskih i pojedinačnih ulaznica.

Osim toga istraga bi trebala rezultirati objašnjenjem zbog čega nisu ispoštovali navijače kada je riječ o povratu novca za ulaznice, u slučajevima u kojima se utakmice nisu odigrale.

Agencija za zaštitu tržišta ove godina poslala je zahtjev klubovima da se izjasne po ovom pitanju, te da naprave promjene u korist vlastitih navijača, no čini se da klubovi nisu reagovali na vrijeme, pa su sada sankcije neizbježne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.