open-navfaktor-logo
search
Kotor Varoš
Ivanić otvorio novoizgrađeni Dom zdravlja
Ivanić se zahvalio fondaciji "Hajdar Aliev“, kao i predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alievu za lično zalaganje u povodu vrijedne investicije u Republici Srpskoj  
10.09.2018. u 19:26
get url
text

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić otvorio je danas novoizgrađeni savremeni objekat Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ u Kotor Varošu, čiju izgradnju je finansirala fondacija „Hajdar Aliev“ iz Azerbejdžana.

Vrijednost investicije je 1,5 milion KM, a otvaranju je prisustvovao izvršni direktor ove fondacije Anar Alakbarov.

 

 

 

 

 

Otvaranjem Doma zdravlja Kotor Varoš je dobio najsavremenije usluge porodične medicine, hitnu pomoć, stomatologiju, ginekologiju, pedijatriju, laboratoriju, higijensko-epidemiološku zaštitu, usluge 10 konsultanata za različite oblasti dijagnostike i zdravstvene zaštite.

Ivanić se zahvalio fondaciji "Hajdar Aliev“, kao i predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alievu za lično zalaganje u povodu vrijedne investicije u Republici Srpskoj.

- Zahvaljujući odličnoj saradnji, pa i prijateljstvu s predsjednikom Azerbejdžana, Kotor Varoš je dobio jedan od najmodernijih domova zdravlja u regiji, kao i savremeno vozilo hitne pomoći. Ovo je potvrda prijateljskih odnosa dvije zemlje, a uvjeren sam da će takvih projekata i investicija biti i u godinama koje dolaze - rekao je Ivanić.

Podsjetio je da će, zahvaljujući Azerbejdžanu, i rodna kuća Branka Ćopića u selu Hašani kod Krupe na Uni biti obnovljena.

Načelnik Općine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić zahvalili su se članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću za nesebično zalaganje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.