open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Ivaylo Petev na pitanje o ostavci: Razmišljam o Ukrajini, ne razmišljam ni o čemu drugome
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici dočekuje Ukrajinu u susretu posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
15.11.2021. u 12:42
get url
text

Zmajevi su subotnjim porazom od Finske (1:3) izgubili i teoretske šanse da mogu do drugog mjesta u grupi koje vodi u baraž.

- Sutra je posljednja utakmica, ali dvije su stvari bitne. Moramo pokazati karakter, želju i volju za pobjedu. Sve što smo pokazivali u dosadašnjim utakmicama, izuzev u subotu protiv Finske - kazao je Petev, dodavši: 

- Ne mogu sada reći ko će igrati, ali vrlo moguće je da će dobiti priliku koji nisu igrali ili su manje igrali do sada. Nemamo šanse za plasman i moguće je da dobiju priliku koji su manje igrali. 

Petev je govorio i o budućnosti reprezentacije BiH. 

- Nakon utakmice protiv Ukrajine analizirat ćemo gdje smo pogriješili i šta dalje. Najbitnije je da sutra odigramo odgovorno i da pokažemo želju i karakter, koji su falili protiv Finske - istakao je bugarski strateg. 

Novinare je interesovao i status selektora Peteva, odnosno da li razmišlja o ostavci.

- Razmišljam o Ukrajini, ne razmišljam ni o čemu drugome - kazao je Petev. 

Ibrahim Šehić, golman Zmajeva, još je utučen nakon poraza od Finaca. 

VEZANI TEKST - Ako nekoga interesuje: Ovdje možete gledati utakmicu BiH - Ukrajina

- Naravno da su svi razočarani i tužni nakon poraza i ružnog scenarija koji niko nije priželjkivao. Momci su svjesni da moraju dati maksimum da se odužimo navijačima koji su bili uz nas. Ne možemo dozvoliti da se igramo sa renomeom reprezentacije. Pogotovo mlađi koji moraju preuzimati odgovornost.

To treba da krene od sutra. Da nekolio njih budu oni koji će biti kostur ekipe i koji će odvesti reprezentaciju na neko veliko takmičenje - istakao je Šehić, osvrnuvši se i na poraz od Finske, te je objasnio svoju izjavu da su Finci došli u BiH i više su željeli pobjedu:

- Psihološku pripremu za utakmicu ne može raditi selektor, nego svaki igrač to mora ponaosob. Ne mogu ja ići od sobe do sobe i šamarati igrače i govoriti im da sutra igraju najvažniju utakmicu.

Nismo taj dan željeli pobjedu koliko su željeli Finci. I to je žalosno, da to može da se desi. Mi smo jednostavno mislili da je dovoljno da izađemo na teren i da imamo veći kvalitet od njih i da ćemo pobijediti. To se nikada neće ostvariti. Mi nismo toliko dobra reprezentacija, nismo nikada ni bili. Ako ne odradimo maksimum, sto posto, i ne uđemo u svaki duel sto posto, mi nikoga ne možemo pobijediti.

Nas je Armenija pobjeđivala. Pobjeđivale su nas reprezentacije koje su deset puta gore od nas zbog tog našeg pristupa, tako da to moramo da promijenimo u budućnosti, naš mentalitet i naš odnos prema svakoj utakmici - kazao je Šehić, ali nije naveo ime ni jednog igrača za kojeg smatra da se psihički nije pripremio za meč koji smo u subotu izgubili na Bilinom polju.

Bh. fudbaleri susret protiv Ukrajine igrat će 16. novembra s početkom u 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, a glavni sudija je Antonio Mateu Lahoz iz Španije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.