open-navfaktor-logo
search
Gostovanje u Americi
Ivaylo Petev objavio spisak Zmajeva za Ameriku, na golu Selmir Pidro
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 18. decembra će u Los Angelesu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.
08.12.2021. u 12:47
get url
text
get url
text

Selektor Ivaylo Petev za ovaj susret pozvao je 19 igrača. Zanimljivo, uvidom u spisak može se vidjeti da bi na golu Zmajeva trebao stajati Selmir Pidro, fudbaler Sarajeva, koji igra na poziciji lijevog beka.

Naravno, FSBiH je po ko zna koji put napravio propust jer je na mjestu golmana umjesto Pidre trebalo pisati Belmin Dizdarević. Nedugo potom iz FSBiH su ispravili veliku grešku...

Na spisku su:

Golmani: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac);

Odbrana: Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City);

Vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić (Velež), Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda), Almedin Ziljkić (Olimpija);

Napad: Jovo Lukić (Borac), Sulejman Krpić (Tuzla City).

- Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani - istakao je Petev za zvaničnu stranicu FSBiH i nastavio:

VEZANI TEKST - Petev prekrižio Bilbiju: "Polako gubim strpljenje, ne poštuju me, ne poštujem ni ja njih"

- Već sam puno puta rekao da u Premijer ligi BiH ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije i protiv jedne kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju.

To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti, a naglašavam da nam je rezultat važan jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju BiH.

Selektor je ukratko predstavio plan priprema.

- Okupljanje smo zakazali u Trening-centru Zenici u petak, 10. decembra. Imamo vremena da odradimo tri treninga što će nam sigurno pomoći da se bolje upoznamo sa igračima - kazao je Petev.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.