open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Ivković pred Borac: Potući ćemo se ako treba, nikad se ne sjetim igrača kojih nema
Željezničar u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje kod Borca, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba, Tomislav Ivković i prvotimac, Hamza Gasal.  
03.10.2021. u 11:49
get url
text

- Derbi igramo protiv aktuelnog prvaka države, momčad koja ima vrlo dobru kvalitetu, odlične pojedince, ali idemo u Banju Luku kao i svgudje bez straha, idemo se nadigravati, tražiti da budemo bolji od protivnika i da ostvarimo pozitivan rezultat. Gledao sam Borac, imaju četiri pobjede i dvije nerješene u zadnjih šest utakmica. Došao je novi trener, igraju na rezultat. Ne srljaju, čekaju grešku protivnika, imaju lukavog napadača Vranješa, koji zna ući iza leđa štoperima, iskoristiti prostor, imaju ovog Grka koji je izuzetno opasan, bez obzira na slabiju realizaciju - veli Ivković i dodaje:

- Promijenili su stopere, imaju stopera koji zna igrati sa loptom Jovanovića, imaju Mollsa koji im donosi jednu dinamiku, koji puno trči, puno radi. Kvalitetna su ekipa, ali ja vjerujem u svoje igrače. Mi ćemo se nadigravati, imamo kvalitetu, potući ćemo se ako treba, u ovakvim utakmica je vrlo bitno znati se nogometno potući. Sigurno, ako se uspijemo staviti na nivo Borca u agresivnosti i trci i borbenosti onda ćemo sigurno odigrati dobru utakmicu - kazao je Ivković pa dodao u vezi sa izostancima igrača.

– Meni nikada ne fale igrači. Takav sam trener, da se nikada ne sjetim onih kojih nema. Jedino fale oni koji su tu. Ja cijenim i respektiram sve igrače, i to je samo šansa za one koji su manje igrali da pokaže šta znaju. Zec se vratio, naravno da nije na pravom fizičkom nivou, odsustvovao je puno, ali ide na klupu i sigurno ga možemo koristiti u nekom kraćem periodu ako bude potrebno, da ga kroz utakmice probamo vratiti. I da u ovoj pauzi bude zdrav i da se može posvetiti samo nogometu i da ga te povrede ne maltretiraju.

Željo u Banjoj Luci ne može računati na kartonirane Vedrana Vrhovca, Omara Beću i Luku Juričića.

- Atmosfera je dobra, pogotovo poslije pobjede nad Leotarom i Rudarom. Derbi je, vidjet ćemo. Idemo se nadigravati, raspoloženi smo, svi smo spremni - rekao je Gasal.

Utakmica između Borca i Željezničara igra se u ponedjeljak s početkom od 18 sati uz direktan prijenos na Areni Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.