open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Ivković pred Široki Brijeg: Igramo protiv ekipe koja je dosta slična nama
FK Željezničar je održao press konferenciju pred susret 19. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega na stadionu Grbavica, koji je na rasporedu u nedjelju od 15 sati.
03.12.2021. u 10:56
get url
text

- Ova sedmica je bila li-la što se tiče vremena, ali smo je dobro iskoristili. Moram pohvaliti pamet i inteligenciju Dine Pekića koji je organizovao i sam se sjetio da očisti teren od snijega i da nam omogući tri dana odličnog treninga da bismo bili spremni za ovu nedjeljnu utakmicu - rekao je trener Željezničara.

Misli da su sposobni odigrati kvalitetnu utakmicu, posebno zbog Manijaka.

- Igramo sa ekipom koja je dosta slična nama, koja se dosta promijenila i jaki su kao tim, a ne pojedinačno. Imaju dobru seriju rezultata, digli su se na tabeli. I nama i njima je zadnja utakmica, želimo je završiti na što bolji način. Mislim da smo sposobni odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu i zbog same atmosfere koja vlada u gradu, barem od strane Manijaka koji se spremaju napraviti spektakl kako bi pomogli ekipi da pobijedi. Neće biti lako pobijediti, ali mislim da smo sposobni i karakterni da završimo tu utakmicu kao što svi želimo - riječi su Ivkovića

Iskoristio je priliku i da pohvali svoje igrače:

- Igrači su bili karakterni, radili su sve maksimalno i ova utakmica neće odlučivati o njihovoj sudbini već još jedna u nizu u kojoj će htjeti pokazati i dokazati da imaju kvalitet i karakter da ostanu u klubu - istakao je Ivković.

Susret između Željeznčara i Širokog Brijega na rasporedu je u nedjelju od 15 sati na Grbavici. Utakmicu sudi Ermin Sivac, a direktno prenosi Arena Sport.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.