open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo u Tuzli
Iz Slobode poručuju: Napravljena nam je nenadoknadiva šteta, očekujemo oštre sankcije
Sloboda je u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju izgubila rezultatom 2:1.
17.03.2021. u 09:48
get url
text

Tuzlaci smatraju da je ishod mogao biti i drugačiji.

- Istovremeno moramo istaći da zbog drugih stvari, koje nemaju veze sa sportom, nažalost nismo imali priliku sportski se suprostaviti našim protivnicima. Da su neke odluke donešene pravično, kako nalažu pravila, ishod utakmice je mogao biti i drugačiji. Ovo nije niti prvi put, niti je Sloboda jedina ostećena strana Premijer ligi - saopćili su Crveno-crni.

Slobodi su protiv Veleža isključena dva fudbalera, a za goste je dosuđen i penal, što je treća najstroža kazna protiv Slobode na proljeće. Utakmicu između Slobode i Veleža sudio je Sabrija Topalović iz Zenice.

- Ako želimo raditi na razvoju bosanskohercegovačkog fudbala, moraju prestati djelovati razne interesne grupe kojima je jedini cilj da ispune kratkoročne lične ciljeve. Za ispunjenje tih ciljeva se ne biraju sredstva, te koriste se i ona koja u savremenom fudbalu i naprednijim ligama Evrope sigurno nisu dozvoljena. U skladu s tim, očekivano je da nadležne instance moraju reagovati i sankcionisati očita kršenja sportskog duha, ferpleja i na kraju pravila sporta. Sport ima jedinstvenu priliku da bude lijep primjer ostatku društva, a pogotovo mladim, da su trud i rad osnovne vrijednosti. Samim time, mora prestati važiti pogrešan sistem vrijednosti u kojem se za greške dodjeljuju nagrade, a za pravdu kazne. Očekujemo da Komitet za sudije i suđenje najoštrije sankcioniše i kazni odgovorne za sve što se desilo na terenu - poručeno je.

VEZANI TEKST - U FK Željezničar ogorčeni suđenjem: Ko se bori za bodove, sudije ili fudbaleri?

- Šteta učinjena FK Sloboda je nenadoknadiva, ali se nadamo da će navedeni komitet reagovati u cilju ostvarivanja regularnosti daljeg takmičenja, kako i drugi klubovi u završnici prvenstva ne bi trpili štetu kakva je učinjena našem klubu na utakmici protiv FK Velež.  Izostanak reakcije Komiteta za sudije dalje narušava povjerenje javnosti u validnost takmičenja, kao i učestvovanje u sportu i razvijanju novih talenata. FK Sloboda je i ranije slala prigovore Komitetu za sudije i suđenje, ali odgovore nismo dobijali.  Nadamo se da sada, za dobrobit cijele Premijer lige BiH, to neće biti slučaj i da će navedeni Komitet svojim djelovanjem zaštititi sportsku borbu na zelenom terenu - poručeno je. 

Suđenjem u prošlom kolu nezadovoljni su bili i iz Željezničara. Plavi smatraju da ih je arbitar Mateo Musa oštetio u duelu protiv Olimpika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.