open-navfaktor-logo
search
Na Grbavici od 19:21 sati
Iz Željezničara potvrdili: Sve spremno za spektakl u čast Ivici Osimu
Fudbaleri Željezničara večeras u 31. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica dočekuju Radnik.
16.05.2022. u 16:33
get url
text

Meč na kojem će Plavi i navijači prirediti nekoliko aktivnosti u povodu smrti legendarnog Ivice Osima igra se u simboličnom terminu od 19:21 sati.

- Ovo će biti prvi domaći susret nakon smrti naše najveće legende, Ivice Osima, a navijači i klub će se na dostojanstven način i u Dolini ćupova oprostiti od legendarnog Švabe - poručili su sa Grbavice, uz dodatak:

- Ulaz za sve aktivne članove na utakmicu s Radnikom bit će besplatan, kao jedan od benefita članstva za 2022. godinu. Navijači će na ulazu pokazati člansku karticu kontroloru kluba ili pokazati e-mail sa potvrdom o članstvu za 2022. godinu. Ulaz za aktivne članove moguć je na južnu, istočnu i sjevernu tribinu.

U prodaji će se po uobičajenim cijenama naći ulaznice za južnu, istočnu, sjevernu i zapadnu tribinu. Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan.

VEZANI TEKST - Utakmica na Grbavici u čast Ivici Osimu: Ovo je plan koji je pripremio Željezničar

Na početku utakmice svi igrači FK Željezničar na teren će izaći u majicama sa slikom Ivice Osima. Tokom meča Južna tribina - Željin bedem, na kojem se nalaze najvjerniji Željini navijači, realizirat će posebnu navijačku koreografiju. A, u odavanju počasti učestvovat će i ostale tribine stadiona Grbavica.

Svim navijačima na tribinama Sjever, Istok i Zapad pri ulasku na stadion bit će podijeljeni kartoni sa likom Ivice Osima i jednim od njegovih čuvenih citata. Navijači će biti zamoljeni da u određenom trenutku utakmice podignu ove kartone, koji će im potom ostati kao trajna uspomena na Željinog velikana.

Utakmica će biti emitovana na programu MY TV, a iz Željezničara su potvrdili da je sve spremno za večerašnji spektakl na Grbavici. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.