- Imamo žalbe Semira Efendića koje će biti razmotrene, ali ne mislim da će taj čitav proces biti doveden u pitanje - kazao je lider SDA.

Izbori za Kantonalni odbor SDA Sarajevo, poručio je on, održani su u skladu sa pravilima. 

Za predsjednika sarajevske SDA na Izbornoj skupštini održanoj prošle sedmice izabran je Fikret Prevljak. Njegov protukandidat bio je Semir Efendić. 

Načelnik Novog Grada Semir Efendić objavio je audio snimak razgovora o navodnoj kupovini glasova koja se odvijala prije izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Akteri razgovora bili su potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije ove stranke Asim Sarajlić u ostavci, kantonalni zastupnik Sabahudin Delalić, Muhamed Šehović i osoba koja je na snimku označena kao "delegat". Nakon ove afere Sarajlić je podnio ostavku na sve stranačke funkcije u SDA.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo utvrđuje da li ima osnova za pokretanje istrage zbog snimka. Jučer je u MUP-u Kantona Sarajevo, izjavu u svojstvu svjedoka da Efendić, 

Sarajlić je nakon što je Kolegiju SDA obrazložio razloge svoje ostavke kazao kako će vjerovatno i on narednih dana biti pozvan zbog davanja izjave.