Održana sjednica

Izbor reisu-l-uleme: Uvjete ispunjavaju Kavazović, Smajić, Zukorlić i Dedović

Objavljeno: 11.09.2019. u 17:16

Od kandidata će biti zatražena dostava pisanih programa koji će biti prezentirani na trećoj redovnoj sjednici Sabora Islamske zajednice u BiH zakazanoj za 21. septembar 2019. godine

FOTO: ARHIV

Pod predsjedavanjem predsjednika Sabora Islamske zajednice (IZ) u BiH Safeta Softića, danas je održana sjednica Komisije za provođenje izbora za reisu-l-ulemu na kojoj su razmatrane pristigle kandidature za reisu-l-ulemu iz osamnaest izbornih okruga, kako je i predviđeno normativnim aktima IZ u BiH.

Nakon razmatranja kompletne dostavljene dokumentacije, Komisija za provođenje izbora je utvrdila da četiri kandidature za koje je dostavljena potpuna dokumentacija i koji ispunjavaju uslove za reisu-l-ulemu propisane Ustavom i normativnim aktima Islamske zajednice proslijedi Saboru IZ radi utvrđivanja liste kandidata za reisu-l-ulemu, kako slijedi:

1.      Husein-ef. Kavazović

2.      Husejin-ef. Smajić

3.      Muamer-ef. Zukorlić

4.      Salem-ef. Dedović

Komisija je donijela zaključak da od kandidata zatraži dostavu pisanih programa koji će biti prezentirani na trećoj redovnoj sjednici Sabora Islamske zajednice u BiH zakazanoj za 21. septembar 2019. godine.

Izvor:   Mina

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije