U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je uglavnom padala u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje lokalno slabije padavine.

Sutra se očekuje obilnija kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne, gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Lokalno može pasti i do 120 litara. Kiša se još prognozira, ali ne i obilna, u centralnim i zapadnim područjima Bosne, a na sjeveru i istoku Bosne slabije padavine.

Sutra će biti i vjetrovito, a veći dio dana sa jakim udarima juga od 45 do 65 km/h. Od večernjih sati i tokom noći na utorak se očekuje daljnje jačanje juga sa udarima od 70 do 95km/h.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 14 i 19 stepeni, dok će najviša biti između 16 i 21, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno i vjetrovito. Povremeno može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.