open-navfaktor-logo
search
Vlada TK
Izdvojeno 100.000 KM: Subvencija stambenog kredita za 45 mladih
Onima koji imaju manju kamatnu stopu manju od 3.000 KM, u posljednjih 12 mjeseci, iznos kamate stambenog kredita bit će u potpunosti refundiran, rekao je ministar Mićanović
10.12.2019. u 13:35
get url
text
Ministar sporta, kulture i mladih u Vladi TK Srđan Mićanović

Mladi starosti do 35 godina s područja Tuzlanskog kantona, njih ukupno 45, dobili su subvenciju kamate na stambeni kredit. Na javni poziv Vlade TK poslana je 71 prijava, 53 su bile potpune, a na osnovu bodovanja izabrano 45 najboljih na listi.

- Onima koji imaju manju kamatnu stopu manju od 3.000 KM, u posljednjih 12 mjeseci, iznos kamate stambenog kredita bit će u potpunosti refundiran. Oni kojima kamata u 12 mjesci iznosi preko tri hiljade KM, dobili su maksimalnih tri hiljade maraka - rekao ministar sporta, kulture i mladih u Vladi TK Srđan Mićanović.

Vlada TK je danas dala saglasnost na 45 odluka, čime će početi realizacija projekta, odnosno isplata novca.

- Za ovaj program bit će izdvojeno ukupno 100.000 maraka, a u narenoj godini očekujemo da će iznos za iste namjene rasti - naveo je Mićanović.

On je dodao da je javni poziv bio tako koncipiran da se bodovao socijalni status, ali i stručna spremu kandidata.

Ministarstvo sporta, kulture i mladih realiziralo je i projekat podrške omladinskim udruženjima s područja TK. Na ovaj projekat kandidirano je devet projekata, od kojih je jedna prijava bila neuredna, a preostalih osam projekata dobilo je novčane iznose do dvije hiljade KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.