Ponedjeljak, 30.11.2020.

Obavili i umru

Izetbegović prezentirala projekte: Saudijce zanima saradnja u oblasti zdravstva

Saudijcima je direktorica KCUS-a prezentirala planove za razvoj zdravstva i kvalitetnih bolnica, za šta su i domaćini pokazali veliki interes

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović borave u posjeti Saudijskoj Arabiji. Kako je rečeno Faktoru, u okviru posjete ovoj zemlji održali su i niz sastanaka sa tamošnjim zvaničnicima, a između ostalog, moguća je i saradnja u oblasti zdravstva. 

S tim u vezi direktorica KCUS-a prisustvovala je sastancima na kojima je bilo riječi o razvoju medicinskih kapaciteta u našoj zemlji. Saudijcima je prezentirala planove za razvoj zdravstva i kvalitetnih bolnica, za šta su i domaćini pokazali veliki interes. 

 Delegacija KCUS-a na čelu sa generalnom direktoricom boravila je nedavno i u dvodnevnoj posjeti Kataru, gdje održala niz sastanaka, između ostalog i sa premijerom Katara Šeihom Abdulahom bin Nasserom bin Khalifa Al Thanijem, šeikom Mozom bint Nasser Al Misnad, predsjedavajućom Katarske fondacije, te sa ministricom zdravstva dr. Hanan Muhamed Al Kuwari sa kojima je razgovarala o saradnji u sektorima zdravstva i medicinskih nauka, te općenito o saradnji u oblasti obrazovanja i naučnog istraživanja između BiH i Države Katar.

Kao što su mediji jučer objavili, Sebija i Bakir Izetbegović, kao i Denis Zvizdić tokom boravka u Saudijskoj Arabiji obišli su i sveto mjesto muslimana u Mekki - Kabu, odnosno obavili vjerski obred umru. 

 

VEZANI TEKSTOVI:

- Supružnici Izetbegović i Zvizdić u Mekki obavljaju umru

- Tročlana delegacija KCUS-ana čelu sa prof. dr. Izetbegović boravila u Kataru

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh