- Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a naročito u Posavskom kantonu i Odžaku. Posebna pažnja posvećena je poziciji bošnjačkog naroda u Posavini. Istaknuto da su Bošnjaci nosioci privrednih aktivnosti i ekonomskog razvoja ove regije, a naročito Odžaka, a u tom kontekstu je iskazana zahvalnost prethodnom sazivu Vlade FBiH na pomoći i realizaciji brojnih projekata u ovom kantonu.

Predsjednik Izetbegović je pozdravio aktivnosti ove općinske organizacije u proteklom periodu, koje su rezultirale jačanjem povjerenja i rastom podrške među biračima.

Predstavnici Općinskog odbora SDA Odžak pružili su punu podršku predsjedniku Izetbegoviću uoči predstojećeg 8. Kongresa SDA.

Delegaciju iz Odžaka činili su predsjednik Kantonalnog odbora SDA Posavskog kantona Sejad Delić, predsjednik Općinskog odbora SDA Anes Osmanović, zastupnik u Skupštini Posavskog kantona Kenan Delić, predsjedavajući Općinskog vijeća Odžak Zlatko Mujkanović i vijećnica Nasiha Torić - saopćeno je iz SDA.