Sjednica OV

Izglasan Regulacioni plan za izgradnju na Hastahani: Stanovnici prijete tužbama

Objavljeno: 25.07.2019. u 12:35 Autor: R .D.

Ukoliko ovaj regulacioni plan prođe, mi ćemo učiniti sve da srušimo odluku OV i da krivično odgovarate za to, kazao je Bošnjak

Foto: Ilustracija

Općinsko vijeće Centar na današnjoj sjednici usvojilo je Regulacioni plan Gradski centar Marijin Dvor - lokalitet Hastahana.

Nakon burne rasprave na sjednici kojoj su prisustvovali građani Marijinog Dvora glasanjem je usvojen Regulacioni plan sa 17 glasova za, 9 protiv i 1 suzdržanim.

Građani su ogorčeni usvajanjem ovog Regulacionog plana i najavljuju tužbe protiv Općinskog vijeća Centar jer ne žele da se na Hastahani išta gradi i žele da ostane samo park.

- Ukoliko ovaj regulacioni plan prođe, mi ćemo učiniti sve da srušimo odluku OV i da krivično odgovarate za to – kazao je predsjednik Savjeta MZ Marijin Dvor Zvonimir Bošnjak obraćajući se na sjednici OV u ime građana.

Načelnik Nedžad Ajnadžić obraćajući se zastupnicima prije glasanja kazao je da će na Hastahani većina prostora biti park, neka poslovna zgrada i podzemna garaža.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije