open-navfaktor-logo
search
600 hiljada KM
Izletište u Zenici: Gradit će se eko-kuća na Smetovima
Kuća će biti izgrađena od eko-prihvatljivih materijala. Cilj nam je razvoj Zenice i Zeničko-dobojskog kantona, za što se opredijelila ova vlada, a i meni kao rođenom Zeničaninu je drago što se grad Zenica razvija i što će korist imati svi građani ZDK, kazao je Isak
01.10.2019. u 13:38
get url
text

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisali su protokol o zajedničkom učešću Vlade ZDK i Grada Zenice u projektu izgradnje eko-kuće na Smetovima kod Zenice.

Projekt je vrijedan 600.000 KM, a realizirat će se iduće dvije godine.

- Protokolom je utvrđen način realizacije i obaveze obje strane. U 2019. Vlada ZDK i Grad Zenica će osigurati po 100.000 KM, a iduće godine po još 200.000 KM, kada je planiran završetak objekta. Kuća će biti izgrađena od eko-prihvatljivih materijala. Cilj nam je razvoj Zenice i Zeničko-dobojskog kantona, za što se opredijelila ova vlada, a i meni kao rođenom Zeničaninu je drago što se grad Zenica razvija i što će korist imati svi građani ZDK - kazao je ministar Isak, dodajući da bi uskoro trebao biti raspisan tender za izgradnju objekta.

Gradonačelnik Kasumović se zahvalio ministru Isaku s kojim je Grad Zenica do sada potpisao pet protokola o zajedničkoj realizaciji projekata.

- Na Smetovima se ove godine užurbano rade igrališta i klupe. Želja nam je da oživimo Smetove jer ovaj grad mora imati izletište. Zahvaljujemo se resornom ministru Isaku koji je našao znanja i snage da nam pomogne da svi građani imaju korist od ovoga - kazao je Kasumović, saopćeno je iz Press službe Vlade ZDK. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.