open-navfaktor-logo
search
Sarajevo - Željezničar
Iznenađenje iz FSBiH: Vječiti derbi na stadionu na kojem se ranije nije igrala Premijer liga
Zaostala utakmica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Željezničara bit će odigrana osmog marta, odlučila je danas Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH.
21.02.2023. u 13:38
get url
text

Vječiti rivali snage će odmjeriti u Zenici, ali ne na stadionu Bilino polje, već u Trening-centru Fudbalskog saveza BiH. 

Gostujući navijači, odnosno navijači Želje neće moći prisustvovati derbiju.

Najveća utakmica bh. fudbala trebala se igrati 11. novembra prošle godine na stadionu Bilino polje u Zenici.

Iz Sarajeva su tada poručili da je Takmičarska komisija odluku donijela isključivo zbog sigurnosnih razloga i činjenice da je MUP Zeničko - dobojskog kantona iskazao spremnost da zabrani održavanje javnog skupa što bi značilo odigravanje utakmice pred potpuno praznim tribinama ili u potpunosti zabrani odigravanje utakmice na području ZDK.

Fudbalski klub Željezničar nije se slagao sa odlukom da se derbi otkaže, a u Bordo taboru su se nadali da će do proljeća teren na stadionu Koševu biti okončan, kako bi gradskog rivala ugostili pred svojim navijačima. Radovi još nisu završeni pa će Sarajevo do daljnjeg domaće utakmice igrati na zamjenskim stadionima.

Ranije se kao opcija odigravanja gradskog derbija spominjao i stadion Rođeni u Vrapčićima, ali od toga neće biti ništa. Doduše, Sarajevo će u sklopu 20. kola u Vrapčićima u nedjelju ugostiti Zrinjski, a meč je zakazan za 17.30 sati. Ni ovom duelu neće moći prisustvovati navijači gostujućeg tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.