open-navfaktor-logo
search
Trener Plemića
Jakirović: Borac, Velež pa svi ostali, u Sarajevu i Želji je haos
U razgovoru s upravom odlučili smo se za zaokret. Nekim igračima su istekli ugovori, za neke smo procijenili da je to njihov limit, za neke da možda ne mogu više davati ono što su prije davali - komentarisao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović velike promjene u ekipi pred novu premijerligašku sezonu.
17.07.2021. u 12:18
get url
text

On je dodao da je Zrinjski neke igrače pratio cijelo proljeće i da je klub želio dovesti mlade fudbalere, željne afirmacije.

- Bilo mi je važno da imaju kontinuitet, da prave razliku u svojim klubovima. Reagirali smo i doveli ih. U budućnosti će rijetko ko dolaziti preko 25 godina. Pokazalo se da to nije dobro - rekao je Jakirović na konferenciji za medije uoči hercegovačkog derbija na Pecari.

Priznao je još jednom da je rezultat iz prošle sezone neuspjeh, a da su ove sezone ciljevi najveći.

- Tako smo i radili pripremni dio. Razgovarao sam sa svim igračima koji su dolazili, dočarao im u kakav klub dolaze - dodao je trener Zrinjskog.

O novom pravilu, a koje se tiče nastupa igrača mlađih od 21 godine, Jakirović smatra da Premijer liga BiH ne može biti razvojna liga. U ovoj sezoni bh. elite među starterima moraju biti dva fudbalera, državljanina BiH, mlađa od 21 godine, a jedan igrač "zaštićenog godišta" mora završiti meč.

- Mislim da Premijer liga ne može biti razvojna liga. U prvoj ligi igraju najbolji u tom trenutku. Da li možeš, ili ne možeš, nema veze koliko imaš godina. Nama je Ivan Bašić (2002. godište) igrao, bez obzira što nije bilo to pravilo. Igrao je zato što to zaslužuje radom na treningu, kvalitetom - govori Jakirović uz napomenu da je klub vodio računa o tome i da u rosteru ima 10 "u21" igrača.

On je poručio da Zrinjski u nedjelju na Pecari čeka teška utakmica, derbi, bez obzira na to što je Široki u četvrtak igrao evropski meč u Albaniji.

- Vjerujem da će biti prisutan umor, ali ne računam na to. To je hercegovački derbi, davat će se 200 posto - veli trener Zrinjskog i smatra da je prednost Širokog odigravanje službenih utakmica pred navijačima.

Jakirović je izdvojio kandidate za gornji dio tabele.

- Borac će sigurno biti gore, zato što je sad stekao ogromno samopouzdanje. Sarajevo i Željo imaju puno promjena, finansijske nestabilnosti, to sve dovodi do haosa. Još udarac ispadanje iz Evrope. Oni su veliki klubovi, sigurno će se vratiti na pravi put. Tu je Velež, koji uz Borac svi vide u borbi za vrh. Mi svi ostali smo tu +, vidjet ćemo kako će se nositi s pritiskom, kad moraš pobijedit, kad svi očekuju pobjedu - poručuje nekadašnji reprezentativac BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.