open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Jakirović: Ne znam hoćemo li igrati protiv Borca
Derbijem Zrinjskog i Borca u nedjelju od 15 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru bit će spuštena zavjesa na jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine.
18.11.2022. u 17:56
get url
text

- Istinski derbi, po tabeli, bodovima, po svemu. Želimo se revanširati za poraz u prvom dijelu sezone. Ne znam da li će uvjeti biti isti kao tada. U Mostaru je danas, kao i cijelu sedmicu kiša. Vidjet ćemo da li će utakmica doći pod upitnik. Ono što ja vidim je da teren pliva. Voda je na njemu - rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

- Da je danas utakmica, ne bi se mogla igrati, ne kotrlja se lopta, ne odskače. I ne znam da li bi iko došao na utakmice da gleda - obrazložio je on.

Jakirović smatra da se dolaskom Vinka Marinovića Borac stabilizirao, digao, nanizao tri pobjede i  da ima opasnih igrača koji mogu ugroziti Zrinjski.

- Gledamo pozitivno, s optimizmom, pobijedili smo u Srebreniku. Cilj je pobjedom se oprostiti od publike - smatra trener Mostaraca koji u ovom meču neće moći računati na Slobodana Jakovljevića zbog žutih kartona, a ima i povrijeđenih fudbalera.

VEZANI TEKST - Dogovor je vrlo blizu: Mišković krenuo po Jakirovića
 

Na pitanje da li je Borac jedini protukandidat Zrinjskom na putu ka novoj tituli prvaka, Jakirović je odgovorio:

- To bi bilo neozbilno prema Širokom i Želji, bodovno su tu. Pokazali su da mogu u kontinuitetu pobjeđivati. Na proljeće će biti svega, svako vidi svoju priliku. Vjerovatno će biti promjena u rosterima, svako će htjeti da se pojača.

U hrvatskim medijima pojavila se informacija da Rijeka u zimskoj pauzi na svoju klupu želi dovesti Jakirovića.

- Imam ugovor sa Zrinjskim. O ponudama koje dođu upoznat je klub. Kada završi prvenstvo, sjest ćemo i razmotriti kako što je bilo prije godinu- Nama je to kompliment u klubu zato što se prati rad. Da li ću ostati, ili otići, ne mogu komentirati s ove distance. Šta god bude, bit će u dogovoru sa klubom - poručio je trener Mostaraca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.