open-navfaktor-logo
search
O mogućim odlascima
Jakirović: Neće biti sitnih transfera, moraš platiti...
Zrinjski će nakon što je matematički osigurao titulu prvaka Bosne i Hercegovine sedam kola prije kraja, potpuno rasterećeno gostovati na Grbavici kod Željezničara.
19.04.2022. u 18:07
get url
text

Trener Sergej Jakirović kaže da nema opuštanja i da će ekipa do kraja pokušati da izvuče maksimum.

- Do kraja ćemo igrati ozbiljno i odgovorno, mislim da to naši navijači zaslužuju. Probat ćemo iz svake utakmice uzeti maksimalno što se može
Naravno da ćemo neke malo zarotirati, imamo rovitih igrača koji su igrali pod bolovima. Cilj je da se oni zaliječe. Šansu će dobiti neki drugi, koji vrijedno treniraju. Nadam se da će se dobro prezentirati - rekao je Jakirović.

Dobre partije Zrinjskog ove sezone mogle bi natjerati neke evropske klubove da pojačanja potraže Pod Bijelim brijegom. Odlazaka za siću neće biti, kategoričan je Jakirović.

- Svi imaju ugovore najmanje do 2024. Ako dođe neka ponuda koja zadovoljava sve tri strane, naravno da neće niko praviti probleme. To neće biti "sitni transferi", moraš platiti jer gubimo neke ključne igrače. Vidio sam na zimu da niko ne želi ići, svi žele napraviti dobar rezultat. Cilj nam je napraviti nešto u Evropi - objašnjava trener Zrinjskog.


Od duela na Grbavici koji je zakazan za petak očekuje fudbalski ambijent i dobar meč.

- Željo kući igra s velikim žarom, agresijom, trener Mulalić je prenio to na ekipu. Očekuje nas lijep fudbalski ambijent i očekujem dobru utakmicu - zaključio je Jakirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.