open-navfaktor-logo
search
Zrinjski upalio motore
Jakirović: Nismo izborili Evropu pa smo odlučili dovesti mlade i gladne igrače
Mostarski Zrinjski počeo je s pripremama za novu 2021./2022. sezonu u  Premijer ligi Bosne i Hercegovine prozivkom koju je obavio šef stručnog štaba Plemića Sergej Jakirović.
15.06.2021. u 20:47
get url
text

S obzirom na to da Plemići nisu izborili Evropu dosta igrača napustilo je klub, a stigli su mahom mlađi igrači.

- Samim neulaskom u Evropu mijenja se finansijska konstrukcija, pa smo odlučili napraviti zaokret, dovesti mlade i gladne igrače, željne afirmacije. Za sada nam to ide dobro i nadam se da će novi igrači ostaviti pečat u Zrinjskom¸- kazao je Jakirović.

Po njegovim riječima, zaokret ne znači da se Zrinjski odriče visokih ambicija u predstojećoj sezoni.

- Ambicije su uvijek najviše, možemo pričati o tituli, kupu i svemu. Sezona je duga, ali naš primarni i osnovni cilj je izboriti Evropu. Neće biti lako, puno je promjena, puno će utjecati i novo pravilo U21, ali mi s tim nemamo problema, prilagodit ćemo se i nadam se da ćemo biti dobri - kazao je Jakirović.

Dodao je kako će u sljedeće dvije sedmice u fokusu biti fizička sprema igrača.

- Do početka prvenstva imamo četiri sedmice, krećemo s 26 igrača, ali radimo na pojačanjima kako bismo bili bolji nego prošle sezone. Neki igrači su u dolasku i ne smijem o tome još ništa govoriti, ali riječ je o napadaču i stoperu, možda eventualno još jedno krilo. Nadam se da ćemo u naredna dva dana sve to završiti - kazao je strateg Zrinjskog.

U ovoj sedmici fudbaleri Zrinjskog trenirat će u Mostaru, a nakon toga idu u Livno odigrati dvije prijateljske utakmice.

- U Livnu ćemo igrati protiv Posušja. S obzirom na to da Šibenik, naš drugi protivnik, ima puno stranaca koji ne mogu dobiti radne vize, morat ćemo otići u Dugopolje ili Sinj odigrati tu utakmicu. Nakon toga idemo sedam dana u Međugorje i plan je odigrati s Hrvatskim dragovoljcem i tražimo još jednog protivnika. Dogovorili smo, također, 10. jula prijateljsku protiv GOŠK-a, a čekamo i zeleno svijetlo od Hajduka za 12. juli - kazao je Jakirović.

Zrinjski su u proteklom periodu napustili Luis Ibanez, Zvonimir Vukoja, Miljan Govedarica, Ivan Enin, Domagoj Pušić i Ennio Travaglia, na izlaznim su vratima Miloš Filipović i Ognjen Todorović, a nova imena za sada su vratar Luka Kukić i krilni napadač Matija Malekinušić.

Pripreme za novu sezonu započeli su Antonio Soldo, Faruk Dalipagić, Josip Ćorluka, Domagoj Marušić, Slobodan Jakovljević, Marin Magdić, Josip Gačić, Almir Bekić, Damir Zlomislić, Juraj Ljubić, Dragan Juranović, Mario Tičinović, Nemanja Bilbija, na posudbi su Vojin Savić, Blaž Bošković, Gabrijel Čoko, Ivan Jajalo, a od juniora tu su Patrik Bošnjak, Nikša Šilić i Antonio Prskalo.

Ivan Bašić i Anes Mašić dobili su produženi odmor jer su igrali tri prijateljske utakmice za U21 reprezentaciju, a ekipi će se naknadno priključiti i Igor Savić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.