open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Jakirović: Zvali su me igrači i rekli da ne žele ići, nadam se da ćemo pojačanja završiti ove sedmice
Fudbaleri Zrinjskog danas počinju pripreme za proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine.
17.01.2022. u 12:46
get url
text

- Dugo nisam imao dužu pauzu. Za odmoriti se, analizirati i razmišljati. S obzirom na infrastrukturu, ona je i logična. Ne možete po onakvim terenima igrati. Toplo se nadam da će se realizirati hibridni tereni koji su u najavi - rekao je trener Sergej Jakirović, pa se osvrnuo na plan priprema.

- Sutra su ljekarski pregledi, pa odlazak u Međugorje. Zakazana je pripremna utakmica s Neretvancem. Ukupno četiri puta idemo u Međugorje. Postepeno ćemo dizati težinu protivnika i minutažu igračima - kaže Jakirović i dodaje da će njegov tim nastupiti na turniru u Gabeli, odigrati prijateljske utakmice s Krupom, Igmanom, a generalku s Leotarom.

- Želja je da budemo zdravi, da napravimo što smo planirali. Da se dobro spremimo i nastavimo gdje smo stali - govori trener Zrinjskog koji želi pojačati poziciju lijevog beka i vezni red.

- Nekoliko igrača me nazvalo i reklo da ne želi nigdje ići, da žele ostati do ljeta. To je minimum, da probamo osvojiti titulu, da probamo nešto napraviti u Evropi jer ima vremena za transfere. To je plus. Doveli smo napadača Hadžića, doveli smo mladog Marića, koji je 2002. godište, državljanin BiH, ulazi u kvotu ispod 21. Igrači koji su otišli nisu zadovoljni minutažom, nisam nikome pravio probleme. Radimo na dva igrača, nadam se da ćemo to završiti ove sedmice. Radi se o poziciji lijevog beka i igraču iz veznog reda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.