open-navfaktor-logo
search
O "spuštanju na zemlju"
Jakirovićev pomoćnik ne sjeća se imena trenera Veleža: Niti smo se farbali, niti smo se šišali
Marko Salatović, pomoćnik Sergeja Jakirovića na klupi Zrinjskog, bio je gost emisije "Na kavi s...", koju realzira Zrinjski TV.
12.05.2022. u 21:27
get url
text

Zagrebčanin je u uvodnom dijelu emisije govorio o mostarskom derbiju između Zrinjskog i Veleža koji je u utorak okončan rezultatom 1:1.

- Gradski derbi bez rezultatskog imperativa. Mi smo osvojili titulu, oni su sredina tabe i ne mogu ni gore, ni dolje.

- Dosta teška i zahtjevna utakmica. Malo nas je poremetio crveni karton na početku drugog poluvremena. Uspjeli smo povesti s igračem manje, jedino mi je žao što možda nismo duže izdržali, prebrzo smo primili gol. Imali smo stativu Šipovca, možda da odemo na 2:1, da pobijedimo. Mislim da je na kraju realan rezultat - rekao je Salatović.

VEZANI TEKST - Dudić: Stručni štab se ošišao, fudbalerima ne daju cure
 

On se dotakao i izjave Feđe Dudića, koji je nakon derbija kazao da je Zrinjski iz te utakmice mogao mnogo naučiti, "da se na vrijeme spusti pred evropske utakmice".

- Osvrnuo bih se na izjavu trenera Veleža, ne mogu se tačno sjetiti kako se zove, u smislu da su nas spustili na zemlju. Mislim da smo mi u ovih 30 kola dokazali da smo čvrsto na zemlji. Osvojili smo titulu u četvrtom mjesecu, nastavili pobjeđivati, u zadnjih 20 utakmica 18 pobjeda i dva remija. Niti smo se farbali, niti smo se šišali, nema euforije. Još jednom svaka čast igračima za sve što su napravili - kazao je član stručnog štaba Zrinjskog, aludiravši na Veležovu euforiju i promjenu imidža fudbalera, ali i trenera Dudića poslije izbacivanja AEK-a u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.