Portugalski stručnjak Jose Mourinho, koji je trenutno bez angažmana, smatra kako su Manchester City i Liverpool uspješni zbog dobro posloženih klupskih struktura, ne toliko zbog trenera koji sjede na klupama ova dva engleska tima.

City je prošle sezone osvojio Premier ligu s bodom više u odnosu na drugplasirani Liverpool. Uz to ekipa Pepa Guardiole je osvojila FA Cup i Liga kup, dok je Jurgen Klopp s Redsima trijumfovao u Ligi prvaka, a ove sezone Kloppovi momci jurišaju na titulu prvaka Engleske koju čekaju preko 30 godina.

- Mislim da je to do klupske strukture. Kad pogledate City, primjera: vlasnik, izvršni direktor Ferran Soriano, sportski direktor Txiki Begiristain, Pep Guardiola... Pepov stručni štab i tek onda igrači. To odiše harmonijom, empatijom, hemijom, kvalitetom, svi dijele isti projekt, dijele iste ideje - kazao je Mourinho za Daily Telegraph.

- Liverpool? Isto mislim da je Jürgen Klopp u dobroj poziciji. Izuzetno je stabilan. Mislim da dobro kontroliše stvari u svojoj domeni, ali podržavaju ga ljudi koji isto razmišljaju, to je klupska struktura kakva bi trebala biti.

Ok, Pep: fantastičan trener. Jürgen: fantastičan trener. Mislim da ako sutra jedan od njih dvojice napusti klub i na njihovo mjesto dođe drugi top trener - naravno, top kao što su oni - ekipa bi i dalje bila tu gdje je sada - zaključio je Portugalac.