open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatan kiks
Je li ovo najbizarniji autogol svih vremena?
Fantastični i atraktivni potezi na fudbalskim terenima viđaju se skoro pa svakodnevno, no ne manjka ni onih bizarne i čudnih i čudnih situacija.
17.02.2021. u 16:48
get url
text

Ipak, malo koja se može usporediti s onom koja je viđena na utakmici trećeg ranga portugalskog fudbala između Vilavardensea i Vianensea.

Vianense je kod vodstva 1:0 krenuo u kontru u sudijskoj. Gostujući fudbaler je pokušao lob ubarcem matirati protivničkog golmana, no lopta je odsjela na prečki.

Ispred gola bio je samo defanzivac Vilavardensea Rui Filipe Fereira Faria i činilo se da je opasnost otklonjena, a onda se desio potez koji je sve šokirao. Faria je loptu glavom iz neposredne blizine pospremio u vlastitu mrežu.

Motive za ovako očajan potez teško je objasniti, a može se samo nagađati. Za pretpostaviti je da je želio loptu izbaciti u korner pa je nespretnom intervencijom posremio u mrežu svog tima, no pravi odgovor zna samo on.

Ovu nevjerojatnu situaciju isplati se pogledati nekoliko puta, uz napomenu da u videu postoji greška. Naime, ovo nije gol za 1:1 nego za konačnih 0:2.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.