Razlog je njegova svađa s predsjednikom Danom Whiteom, koji tvrdi da je Jones tražio abnormalnu svotu novca za okršaj protiv teškaša Francisa Ngannoua.

Jones je na svojim društvenim mrežama objavio i objasnio svoju odluku:

- Niko ne mora trpiti Danine laži. Bones je vani. Kada me vidite na ulici, jednostavno me zovite JJ. Tituli prvaka poluteške kategorije - Veni, vidi, vidi (dođoh, vidjeh, pobijedih) - napisao je između ostalog Jon Jones, kojeg je nakon toga jedan fan upitao, znači li to da se odričeš titulu prvaka?

- Da - kratko je odgovorio Jones, kojeg je nedavno policija uhapsila dok se vozio automobil u alkoholiziraom stanju.

Po mnogima najveći MMA borac svih vremena Jon Jones šokirao je prije svega fanove i objavio da napušta pojas UFC prvaka poluteške kategorije. Razlog je njegova svađa s predsjednikom Danom Whiteom, koji tvrdi da je Jones tražio abnormalnu svotu novca za okršaj protiv teškaša Francisa Ngannoua. Jones je na svojim društvenim mrežama objavio i objasnio svoju odluku:

- Dominick Reyes i Jan Blachowicz za titulu prvaka poluteške kategorije. Trenutno ne vidim nikakvu dobit da se borim protiv ijednog od njih dvojice. ESPN, javite mi ako želite datum u 2021. godini da se borim s Ngannouom. Nadam se da ćete do tada biti spremni platiti - napisao je Jones i tagovao ESPN, novu platformu na kojoj fanovi mogu gledati UFC-ove priredbe.

Podsjećanja radi, svađa Jonesa i Whitea izbila je prije nekoliko dana kada je predsjednik UFC-a odbio platiti veliki iznos za supermeč između prvaka poluteške kategorije i prvog izazivača teške - Francisa Ngannoua. Jones i Ngannou javno su dogovorili međusobni okršaj, no JJ je navodno tražio jako veliki iznos za tu borbu što je White odlučio odbiti.