open-navfaktor-logo
search
Pripreme za Azzurre
Jedan Zmaj pod upitnikom za meč protiv Italije
Medijima su se danas obratili Gordan Ciprić, pomoćni trener u reprezentaciji, Luka Menalo i Armin Hodžić, a svi su složni da trebaju gledati u budućnost
12.11.2019. u 17:49
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pripremama za susrete protiv Italije i Lihtenštajna u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Medijima su se danas obratili Gordan Ciprić, pomoćni trener u reprezentaciji, Luka Menalo i Armin Hodžić, a svi su složni da trebaju gledati u budućnost, javlja Anadolu Agency (AA).

Ciprić je rekao kako je ovaj meč važan za bh. tim, iako nema teorijske šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Europsko prvenstvo.

- Upitan je Sarić, ali vidjet ćemo kako će biti. Imamo treninge da vidimo kakve će biti promjene. Mancini je rekao što je rekao. Mi gledamo kako ćemo se mi postaviti. I za nas je važan ovaj meč, da zadovoljimo igrom i da osvojimo tri boda. Od prvog dana nije bilo upitno ponašanje igrača. Ova utakmica je prestižna i izazov tako da mislim da motiva ne fali. Ne mogu vjerovati da kvalifikacijske utakmice, gdje igrači igraju za svoju zemlju, da mi moramo razgovarati o motivu. Oni će dati svojim radom najbolji odgovor. Ne vodimo brigu o ekipi Italije, bitnije je da se mi dobro postavimo - rekao je Ciprić.

Armin Hodžić rekao je kako svi trebaju odigrati dobru utakmicu.

- Svi smo profesionalci i gledamo da idemo od utakmice do utakmice. Treba da odradimo dobru utakmicu, iako imamo minimalne šanse. Znamo šta se desilo, ne trebamo gledati unazad nego gledati u budućnost. Istina je da smo kao domaćini dosta jaki, a u gostima nismo dobru igru pokazali. Vjerovatno se svima dešava, pa tako i nama. Igramo protiv jake reprezentacije, ali vjerujem da ih možemo pobijediti. Važna je i atmosfera, svi da budu zdravi i možemo dobro odigrati - rekao je Hodžić.

Luka Menalo rekao je kako su svi razočarani rezultatima bh. tima, ali da ne treba odustajati.

- Nismo bili kompletni i nezahvalno je prognozirati ko će igrati. Selektor to bira, a ja sam spreman da dam sve od sebe, ako bude trebalo. Ja sam imao uganuće zgloba i nadam se da će sve biti u redu. Malo smo svi razočarani situacijom u grupi, ali u nogometu se čuda dešavaju svaki dan. Imamo još dvije utakmice do kraja, trudit ćemo se da damo sve od sebe i obradujemo cijelu naciju - rekao je Menalo.

Poslije osam odigranih kola u grupi J, prva je Italija s maksimalnih 24 boda. Druga je Finska s 15, Armenija i BiH imaju po 10, Grčka osam, te Lihtenštajn dva boda.

Utakmica BiH - Italija igra se u petak, 15. novembra, s početkom u 20.45 sati na stadionu "Bilino polje" u Zenici. Tri dana kasnije, u desetom kolu grupe J Lihtenštajn će u Vaduzu ugostiti BiH (20.45 sati).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.