open-navfaktor-logo
search
OO Centar Sarajevo
Jednoglasna odluka: Aljoša Čampara isključen iz SDA
Jasmin Terović, predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo, za Faktor je kazao da je večeras donesena odluka da se Aljoša Čampara, kantonalni zastupnik u Sarajevu, briše iz evidencije članova SDA.
09.10.2020. u 18:55
get url
text

-Nakon što je u javnost izašla informacija da je član Općinske organizacije Centar Aljoša Čampara potpisao zahtjev za smjenu Vlade KS, hitno je održana sjednica Općinskog odbora gdje je jednoglasno donesena odluka o isključenju iz Općinske organizacije, odnosno iz SDA, zbog kršenja odredbi Statuta, zbog nanošenja štete SDA, nepoštivanja principa stranke i tako dalje. Shodno tome odluka je donesena jednoglasno. Nakon ovoga on se briše iz evidencije članstva Općinske organizacije Centar - rekao je Terović.

Pitali smo i da li je to konačna odluka kada je u pitanju Čamparino članstvo u ovoj stranci, odnosno da li viši organi stranke trebaju odlučivati o njoj.

- Ne znam da li će viši nivoi stranke odlučivati o ovome jer se po Statutu brisanje člana, ukoliko se ne pridržava odredbi Statuta, vrši u Općinskoj organizaciji gdje se vodi članstvo – pojasnio je Terović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.