VEZANI TEKST - Objavljene fotografije prokopanog tunela koji vodi do depoa s dokaznim materijalom podgoričkog Višeg suda

Ovo tvrdi podgorički portal Vijesti.me pozivajući se na informacije koje imaju tužilaštvo i policija u istrazi krađe dokaza iz depoa Višeg suda u Podgorici, koja je otkrivena 11. septembra ujutro.

Sagovornici Vijesti nisu objasnili ko je od četverice osumnjičenih srbijanskih državljana izašao na kojem prijelazu. Oni su državu napustili nekoliko sati nakon što su u Botunu ostavili kombi korišten za "probijanje" tunela do Višeg suda.

Da sakriju kombi i alat korišćen za kopanje 30 metara dugog tunela, kroz koji su krali dokaze, prema tvrdnjama tužilaštva pomogao im je jedini do sada uhapšeni u toj istrazi, Podgoričanin Predrag Mirotić (31).

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici i policija utvrdili su da je on 11. septembra, oko tri sata poslije ponoći, svojim automobilom navodio kombi do mjesta gdje je sakriven, a potom jednog od osumnjičenih vratio do Zabjela.

Četvorka iz Loznice - Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), tog dana pobjegla je iz Podgorice.