open-navfaktor-logo
search
Ljubimac navijača Sarajeva
Joachim Adukor: Nije bilo jednostavno doći u nepoznatu državu
Najveća prednost Sarajeva je što ima velik i kvalitetan roster igrača i da su svi oni u svakom trenu spremni zaigrati, smatra Adukor
19.11.2018. u 11:24
get url
text

Joachim Adukor, koji igra na poziciji zadnjeg veznog i štopera, neizostavna je karika Fudbalskog kluba Sarajevo. Internacionalac iz Gane ima 38 nastupa u Bordo dresu, a na Koševo je stigao u ljeto prošle godine.

U Sarajevu ste već duže od godinu dana. Upisali ste 38 nastupa sa tri pogotka. Koji meč pamtite?

- Definitivno ću reći da je to posljednji derbi na Koševu. Pobijedili smo gradskog rivala sa 2:1. Utakmica je bila dinamična, igralo se brzo, a navijači su napravili nevjerovatnu atmosferu - rekao je Adukor za zvaničnu stranicu FK Sarajevo.

U posljednjoj utakmici protiv ekipe Zrinjskog postigli ste pogodak. Tim je u meč ušao desetkovan, bez par standardnih prvotimaca. Jeste li zadovoljni igrom?

- Najveća prednost Sarajeva je što ima velik i kvalitetan roster igrača i da su svi oni u svakom trenu spremni zaigrati. U Mostaru smo odigrali borbeno, dali sve od sebe i mislim da možemo biti zadovoljni pruženom partijom.

Igrali ste u Francuskoj, Švedskoj i Portugalu. Kada uporedite lige, koje su najveće razlike?

- Mislim da je infrastruktura najveći problem i nešto što zahtijeva hitno rješenje. Što se vremenskih prilika tiče, one dosta utječu na uvjete igre. Upravo zbog toga mislim da je ulaganje u terene prioritet.

Izazovi sa kojima ste se suočili prilikom preseljenja u Sarajevo?

- Nije bilo jednostavno preseliti se u nepoznatu državu gdje ne poznajete ljude, običaje i kulturu. Kako je vrijeme prolazilo bilo je sve lakše. Sarajevo nije veliki grad, ali zaista ima nešto posebno.

Kako provodite slobodno vrijeme?

- Većinu vremena nakon treninga i utakmica provodim kući. Razgovaram sa porodicom i prijateljima. Pratim fudbal, čitam, a ponekad izađem popiti kafu.

Navijači FK Sarajevo važe za jako stroge jer imaju velika očekivanja od igrača. Zbog truda i zalaganja na terenu, iznimno vas cijene. Kako se osjećate zbog toga?

- Navijači Sarajeva su jako zahtjevni i to nije nikakva tajna. Vole svoj klub i strastveni su. Sretan sam što sam dio kolektiva koji iza sebe ima takve navijače. Ponosan sam na naš odnos koji je nastao kao produkt kontinuiranog rada. Dobre stvari ne dolaze same od sebe, za njih je neophodno raditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.