open-navfaktor-logo
search
Centarska linija BiH
Jones treći poenter i prva skakačica kvalifikacija za EP, Gajić je prati
Jones je prva skakačica kvalifikacija sa 16 skokova po utakmici, dok je Gajić sa prosjekom od 12 uhvaćenih lopti po meču četvrta skakačica na startu ovog ciklusa
19.11.2019. u 12:02
get url
text
2. kolo kvalifikacija za Eurobasket 2021 BiH - Švicarska 89:61

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon prvog "prozora" kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine zauzima lidersku poziciju u grupi C.

Izabranice Gorana Loje na prvoj poziciju su zahvaljujući pobjeda nad Rusijom i Švicarskom. Bh. košarkašice su već u prvom kolu priredile prvoklasnu senzaciju kada su sa 70:69 u gostima savladale Rusiju, prvog favorita kvalifikacija prema procjenama FIBA-e, a zatim i Švicarsku u Sarajevu sa 80:61.

Našu selekciju u ovim mečevima predvodile su Jonquel Jones i Marica Gajić. Košarkašica sa Bahama sa WNBA iskustvom treća je najefikasnija igračica nakon prvog "prozora" sa 27 poena po meču, a efikasnije od nje samo su Ukrajinka Alina Iagupova (30.6) i Nijemcia Satou Sabally (28).

Jones je prva skakačica kvalifikacija sa 16 skokova po utakmici, dok je Gajić sa 12 uhvaćenih lopti po meču četvrta skakačica na startu ovog ciklusa.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.