open-navfaktor-logo
search
Čestitke
Još 62 porodilje dobile novčanu podršku Općine Centar
Ovom prilikom je 28 porodilja koje su postale majke prvi put dobilo po 200 KM, 27 porodilja po 300 KM za rođenje drugog djeteta, a njih 7 po 400 KM po osnovu rođenja trećeg i svakog narednog djeteta
28.06.2019. u 13:38
get url
text

U nastavku projekta podjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, u prostorijama Centra za zdravo starenje u ulici Maršala Tita 12 upriličena je dodjela pomoći za 62 porodilje - stanovnice središnje sarajevske općine.

Riječ je o projektu Općine Centar koji se provodi od 2013. godine sa ciljem poboljšanja nataliteta na području ove lokalne zajednice i šire i ujedno predstavlja finansijsku podršku porodicama za opremanje novorođenčadi. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za jednokratne novčane pomoći porodiljama osigurano je 150.000 KM.

Ovom prilikom je 28 porodilja koje su postale majke prvi put dobilo po 200 KM, 27 porodilja po 300 KM za rođenje drugog djeteta, a njih 7 po 400 KM po osnovu rođenja trećeg i svakog narednog djeteta.

{$galerijaFotografija}

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić je čestitala roditeljski status majkama i očevima, te istakla da će Općinsko vijeće i u narednom periodu snažno podržavati ovakve aktivnosti.

Čestitkama se pridružio i načelnik dr. Nedžad Ajnadžić naglasivši da će Općina Centar nastaviti trend izdvajanja finansijskih sredstava za ovu namjenu.

- Ovakvi susreti su mi uvijek dragi. Raduje me da mogu bar na kratko dijeliti vašu sreću zbog prinova i iskreno vam na tome čestitam. Radujemo se činjenici da natalitet u ovoj lokalnoj zajednici raste iz godine u godinu, a ovo je jedan od načina na koji ova lokalna zajednica pospješuje natalitet. Moja želja je da svi oni koji žele biti očevi i majke to i postanu. U ovo teško vrijeme kada ničega nema dovoljno neizmjerna je hrabrost posvetiti se odgoju i vaspitanju djece. Želim da vaša djeca budu najbolja šansa ove lokalne zajednice, ove države i da budu bolji od svih nas - poručio je Ajnadžić.

Među današnjim dobitnicima pomoći je bila i Azra Vrabac koja je rodila djevojčicu Aminu.

- Ovo je druga beba u našoj porodici. Ovaj vid pomoći dobro nam dođe. Iskoristit ćemo novac za kupovinu pelena, odjeće... Dobar je povod jer u moru ovih groznih informacija drago mi je da se i nešto lijepo dešava - istakla je Vrabac.

Današnjoj podjeli pomoći porodiljama u ime Općine Centar prisustvovali su i savjetnik načelnika Osmo Babić, te pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić, saopćeno je iz Općine Centar. 

Pomoć porodiljama u Općini Centar
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.