Ovu utakmicu koja se igra u Srebreniku najavili su trener Dragan Jović i krilni napadač Mićo Kuzmanović.

– Nastavljamo igrati u ubrzanom ritmu srijeda-subota, dočekujemo Posušje. Naše su ambicije na domaćem terenu, koji je ovaj put u Srebreniku, da osvojimo tri boda uz maksimalno poštovanje prema ekipi Posušja koja je u zadnjem kolu pobijedila i očito je da je njihova forma u usponu - rekao je trener Jović.

Govorio je o izostancima te promjenama.

– Poučeni iskustvom iz ove zadnje utakmice sigurno da ćemo izvršiti neke promjene u timu, nešto što na kraju moramo učiniti pošto Huso Karjašević ima tri žuta kartona i pod suspenzijom je, a nešto i iz razloga da osvježimo ekipu i igračima koji do sada nisu imali dužu minutažu damo priliku u ovoj utakmici kako bi svojom svježinom donijelu novu energiju u tim - dodao je Jović.

Ipak, on je optimista.

– Očekujemo pobjedu i ovaj put pozivam sve navijače i ljude u Srebreniku da dođu da podrže ovu ekipu. Ja sam siguran da će im se momci igrom i zalaganjem na terenu na najbolji mogući način odužiti - zaključio je trener Tuzlaka.

O duelu s Posušjem govorio je i Kuzmanović.

– Ekipa Posušja znamo da je kolektivno dobra i da ima pojedinaca koji su dobri u toj ekipi. Mi želimo da popravimo utisak iz prošle utakmice gdje nismo baš bili na nivou koji smo očekivali. Sljedeća utakmica koju igramo želimo da damo svoj maksimum i da ispoštujemo dogovore koje smo dogovarali u svlačionici i ako to uradimo mislim da pobjeda neće izostati - rekao je Kuzmanović.

Meč Tuzla City - Posušje igra se u srijedu u Srebreniku od 17:30 sati.