Sutra sahrana

Otac u Austriji dočekao kovčeg sa Davidovim tijelom: Dodik neće još dugo ostati na vlasti

Objavljeno: 14.03.2019. u 21:17

David Dragičević sutra će biti sahranjen u Beču, u mjestu, kako kaže otac Davor, gdje njegove ubice neće moći da mu posjete grob

FOTO: N1

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića prevezeni su danas iz Banje Luke u austrijski grad Wiener Neustadt gdje će ponovo biti sahranjeni. Posmrtni ostaci su prije dva dana ekshumirani kako bi, na zahtjev porodice, bili prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji. Pogrebno vozilo je dočekao otac ubijenog mladića Davor Dragičević, objavila je N1.

Na Facebook stranici "Pravde za Davida“ su naveli da "Đakac odlazi iz geta, a da nije dočekao istinu“.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je izjavio da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u "zločinačkoj državi“.

-Ja sam davno najavio da ću dijete ekshumirati, da Republika Srpska, Tužilaštvo, MUP, to su ubice, zločinci. Samim tim što je David napustio tu državu, više ne postoje za mene institucije Republike Srpske koje su ubile moje dijete. Nek nađe bar mir i spokoj, smiraj ovdje - rekao je Davor Dragičević, otac pokojnog Davida, piše N1.

Još jednom, Dragičević je imenom i prezimenom prozvao krivce za smrt svog sina, poručivši da se ne plaši:

"Darko Ilić je naredio ubistvo, Dubravko Kremenović je jedan od izvršilaca, Milorad Dodik, Dragan Lukač, Željka Cvijanović, Dalibor Vrećo i Želimir Leptir su direktni učesnici u ubistvu Davida Dragičevića. Imate preko stotine imena koji su umiješani. Gdje će sutra moje dijete biti u 12 i 30 mogli bi se svi oni naći jednog dana. Ja iskreno vjerujem u to. Ne vjerujem više ni u njihov sudski postupak, ni u zatvor. Moja misija je samo da se sve ubice Davida Dragičevića nađu ispod zemlje. Zatvorske kazne me ne interesuju."

Napomenuo je i da je izdao saopćenje u kom brani zastupnicima u Narodnoj skupštini RS-a da pominju ime njegovog pokojnog sina:

"Sve i jedan zastupnik, bilo ko u poziciji ili opoziciji u Narodnoj skupštini i Tužilaštvu ne smije više uzeti ime Davida Dragičevića u svoja usta niti grupu Pravda za Davida. Sjedeći u tim klupama oni su za mene isto kao i ubice."

U Beču se formira nova grupa Pravda za Davida koja će, kako kaže Dragičević, imati snage da se izbori sa istinom i pravdom.

-Ja garantujem svojim životom da Milorad Dodik i ostali neće još dugo ostati na vlasti, da će završiti gdje treba i oni i njihove porodice, i naravno njihov novac, nekretnine, finansije. Ubili ste mi dijete, uzeću vam sve - poručio je.

David Dragičević sutra će biti sahranjen u Beču, u mjestu, kako kaže otac Davor, gdje njegove ubice neće moći da mu posjete grob.

Izvor:   N1

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije