U ostatku zemlje pretežno sunčano. Poslijepodne u Hercegovini, ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne mogući su lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenjivog smjera.

Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do šest, a dnevna od sedam do 12, na jugu do 14 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko minus jedan, a dnevna oko 10 stepeni Celzijusa.

Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti.

Tokom jutarnjih sati trebali bi posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od hladnoće, s obzirom na to da će temperature zraka biti neuobičajeno niske.

U nastavku dana ugodnije, toplije, sa sunčanim intervalima.

U utorak sunčano. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

U srijedu prijepodne sunčano. Poslijepodne naoblačenje. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od dva do osam, a dnevna od 12 do 18, na sjeveroistoku Bosne do 22 stepena Celzijusa.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje naoblake prema kraju dana.

Kiša se očekuje u većem dijelu zemlje, osim na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Padavine prestaju tokom poslijepodneva.

Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 11, a dnevna od sedam do 14, na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini do 17 stepeni Celzijusa.