open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Jutros oblačno, ponegdje kiša i snijeg, tokom dana razvedravanje
Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini je pretežno sunčano.
Nedim Pobrić
15.02.2020. u 08:20
get url
text

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Grude -2, Bugojno i Ivan Sedlo 0, Banja Luka, Bihać, Prijedor i Tuzla 1, Sanski Most 2, Sarajevo 3, Livno 4, Bijeljina 5, Gradačac i Široki Brijeg 6, Trebinje 8, Mostar i Neum 10 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima malo snijega.

U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.