Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu do 34 stepena Celzijusa. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, moguć je i rijetki lokalni pljusak.

Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni Celzijusa. Jutro će biti ugodnije, a potom bi, usljed porasta temperatura, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle nastupiti nešto jače tegobe.

Poželjno je reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se od težih aktivnosti u popodnevnim satima. Također, neophodno je tokom dana provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja. Sutra, prvog dana vikenda, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak.

Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 23, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu i sjeveru do 34 stepena Celzijusa. U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak.

Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu i sjeveru do 34 stepena Celzijusa.