open-navfaktor-logo
search
Mujić pod lupom
Kada "osvjedočeni mrzitelj" sudi, Sarajevo ne gubi
Navijači FK Sarajevo okupljeni u udruženje Bordo prijatelji osuli su paljbu po Elvisu Mujiću, arbitru koji je delegiran za subotnji derbi između Sarajeva i Borca koji se igra na Koševu.
15.04.2021. u 19:25
get url
text

Mujića su Bordo prijatelji okarakterizirali kao "osvjedočenog mrzitelja FK Sarajevo", optuživši ga da sudi po instrukcijama i na štetu Bordo tima kada god je u prilici.

Sarajevo i Borac igraju treći put ove sezone, a prethodna dva duela sudio je - Elvis Mujić.

U prvom međusobnom dvoboju, odigranom na Koševu u 7. kolu Premijer lige Sarajevo je u odličnom meču trijumfovalo rezultatom 4:2. Mujić je kod rezultata 2:1 isključio defanzivca Borca Đorđa Milojevića.

VEZANI TEKST - Bordo prijatelji: Mujić je mrzitelj Sarajeva, mora li Borac biti prvak?

I u okršaju iz 18. kola odigranog na stadionu u Banjoj Luci, arbitar iz Banovića pokazao je crveni karton. Tada je isključen Anel Hebibović iz Sarajeva. Meč je završen remijem 2:2.

Mujić je dijelio pravdu Sarajevu i protiv Mladosti u 13. kolu kada je bilo 5:1 za aktuelnog prvaka BiH. Dakle, činjenica je da Bordo tim ove sezone ne gubi mečeve u kojima je Mujić glavni arbitar.

Što se tiče prošle sezone koja je prekinuta pod krinkom pandemije koronavirusa, a Sarajevo proglašeno prvakom, Mujić je sudio dvije utakmice timu s Koševa. Prvu u 1. kolu protiv Zrinjskog kada je bilo 1:0 za Sarajevo i drugu u 16. kolu protiv Radnika u Bijeljini. Završilo je 1:1.

U sezoni 2018/19. Mujić je četiri puta bio glavni arbitar na mečevima Sarajeva. Tri puta su igrači Sarajeva trijumfovali (Zvijezda 09, Radnik, Čelik), a poraženi su na Koševu od Zrinjskog.

Sarajevo je u novembru 2019. godine od FSBiH tražilo izuzeće sudije Mujića zbog toga što su smatrali da ih je oštetio u Kupu BiH protiv Širokog Brijega. 

Mujiću će duel između Sarajeva i Borca biti 92. u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i vjerovatno najteži u karijeri.

O suđenju se ovog proljeća govori više nego o fudbalu. Rijetki su klubovi koji nisu zakinuti na ovaj ili onaj način, a zakinuti su i navijači jer vlasnik TV prava nije se pobrinuo da analizira sudijske greške u emisijama posvećenim takmičenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.