open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Kadetkinje BiH poražene od Engleske, ali još mogu izboriti Elitni krug
Osim dvije prvoplasirane selekcije, još četiri najbolje trećeplasirane selekcije, od ukupno 11 kvalifikacijskih grupa, također će igrati u narednom krugu kvalifikacija
24.10.2019. u 17:44
get url
text

Ženska kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U17) poražena je danas u 2. kolu kvalifikacijskog turnira grupe 1 za Evropsko prvenstvo 2020. godine od selekcije Engleske rezultatom 0:4 (0:2).

Engleskinje, koje su ovom pobjedom osigurale najmanje drugo mjesto u grupi i kolo prije kraja izborile plasman u Elitni krug kvalifikacija, danas su u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici već nakon prvog poluvremena imale prednost od dva gola.

Golove su postigle Anges Beever-Jones u 14. te Maria Edwards u 38. minuti, a u drugom poluvremenu na 3:0 povisila je Lucy Watson u 54. minuti. Konačnih 4:0 postavila je u 76. minuti Maisie Symonds.

Danas prije podne Belgija je s 1:0 porazila Hrvatsku pa, s obzirom na današnji visok poraz BiH od Engleske, Belgijanke bi i u slučaju poraza u zadnjem kolu od Engleske mogle zadržati drugu poziciju te osigurati direktan prolaz.

Hrvatska će u nedjelju, 27. oktobra, biti rival nogometašicama BiH, kojima bi i neriješen ishod bio dovoljan za treće mjesto. Uz visok trijumf nad Hrvatskom te poraz Belgije od Engleske, bh. nogometašice mogle i stići i do druge pozicije i izboriti direktan plasman.

Treće mjesto također može voditi u Elitni krug kvalifikacija, koji se igra u martu iduće godine. Osim dvije prvoplasirane selekcije, još četiri najbolje trećeplasirane selekcije, od ukupno 11 kvalifikacijskih grupa, također će igrati u narednom krugu kvalifikacija. 

Zadnje utakmice, s početkom u 13.30 sati, BiH i Hrvatska igraju u TC NSBiH igra u Zenici, a u istom terminu na stadionu premijerligaša Mladosti iz Doboja kod Kaknja igrat će Belgija i Engleska.

Tabela grupe 1: Engleska 6 (gol-razlika 6:0), Belgija 4 (3:2), BiH 1 (2:6) i Hrvatska 0 (0:3).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.