open-navfaktor-logo
search
"Tri od tri"
Kako je Sabrija Topalović desetkovao Tuzla City pred Borac
Fudbaleri Tuzla Cityja poraženi su sinoć od Željezničara na Grbavici sa 2:1.
17.10.2021. u 11:33
get url
text

Izabranicima trenera Husrefa Musemića ovo je drugi poraz u sezoni, a prije kapitulacije u Dolini ćupova poraženi su i na gostovanju kod Širokog Brijega.

A osim što su izgubili bodove, Tuzlaci su u Sarajevu ostali i bez četverice igrača.

I to pred važno gostovanje Borcu u Banjoj Luci (20. oktobra igraju zaostali meč 3. kola PLBiH).

- Poraženi na Grbavici i desetkovani pred Borac - objavili su iz FK Tuzla City.

Mustafa Šukilović je nakon pola sata teren morao napustiti zbog povrede, a trojica igrača dobili su treće žute kartone.

- Uz poraz ostali smo za Borac (srijeda) bez njega, te bez još trojice igrača koja su imala po dva žuta kartona (Čeliković, Džafić i Mišić) - piše u tekstu koji je objavio tuzlanski klub.

VEZANI TEKST - Borac bez pobjede u Trebinju, navijači Leotara prozivali sudije

Čeliković i Mišić kartone su dobili zbog prekršaja nad Juričićem i Malićem u 58. i 66. minuti, dok je sudija Sabrija Topalović odlučio da Džafiću pokaže javnu opomenu zbog simuliranja jedanaesterca (pao u kaznenom prostoru Želje) u 88. minuti.

Zanimljivo, ove sezone, u skoro svakoj utakmici koja je vezana za FK Borac sudije su, po običaju, u glavnim ulogama. Tako su, između ostalog, navijači Leotara jučer nakon remija protiv Banjalučana u Trebinju (1:1) imali zamjerki na suđenje Admira Musića iz Sarajeva (sudijama skandirali "lopovi").

Prije toga u duelima protiv Borca oštećeni su i Sarajevo, Željezničar, Velež, Sloboda..., a ove ekipe su kao i Tuzla City, pred duele protiv Borca ostajali bez nekoliko standardnih prvotimaca. Hoće li napokon reagovati Komitet za sudije i suđenje FSBiH ili će se i dalje "sudijski bosovi" hvaliti kako imamo "najbolje suđenje u Evropi"...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.