open-navfaktor-logo
search
Poraz i remi
Kako su Zmajevi Austrijancima pokvarili 2018. godinu?
Ono što je pokvarilo planove Austrijancima desilo se u drugoj polovini 2018. godine, a sve je počelo minimalnim porazom od Zmajeva na Bilinom polju
19.11.2018. u 17:26
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine premijernu sezonu Lige nacija završila je kao pobjedniku grupe 3 u B diviziji. Sa dva trijumfa nad Sjevernom Irskom te pobjedom i remijem protiv Austrije, izabranici Roberta Prosinečkog osigurali su nastup u elitnoj diviziji u sljedećoj sezoni Lige nacija.

Austrijanci su pobjedom nad Sjevernom Irskom potvrdili opstanak u B diviziji, dok će njihov jučerašnji protivnik od sljedeće sezone biti član C divizije. Utakmica u Belfastu bila je 11. za Austrijance u 2018. godine, a ujedno i posljednja za selekciju koju je ove godine pruzeo njemački stručnjak Franco Foda.

Bivši trener Sturma i Kaiserslauterna na klupi Austrije upisao je sedam pobjeda, tri poraza i jedan remi. 

Godina koja je na izmaku počela je odlično za Austrijance. Fodina ekipa igrala je odlično, a uvezali su četiri pobjede. Padali su redovim Slovenija (3:0), Luksemburg (4:0), Rusija (1:0) i Njemačka (2:1).

Odličnu seriju prekinuo je poraz od Brazila od 3:0, mada rijetko ko se i nada pobjedi u susretu s jednom od najboljih selekcija na svijetu.

Ono što je pokvarilo planove Austrijancima i njihovom selektoru desilo se u drugoj polovini 2018. godine. Sve je počelo minimalnim porazom na Bilinom polju, koji je poljuljao redove Austrije. Uslijedio je i poraz u prijateljskoj utakmici od Danske (2:0), da bi remi na "Ernst Happelu" protiv BiH potvrdio da Fodina selekcija neće ispuniti ranije zacrtani cilj, plasman u diviziju A Lige nacija.

Nakon što ni u drugom meču nisu uspjeli savladali Zmajeve, koji su im pokvarili planove u 2018. godini, Austrijancima je pobjeda u gostima protiv Sjeverne Irske (2:1) bila i više nego dovoljna za opstanak u B diviziji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.