Hercegovački sastav okitio se 11. titulom prvaka naše zemlje u svojoj historiji, no prilično sramotne scene pamtiti će svi nakon što se košarkaši Igokee, Borca i Sparsa nisu pojevili u dvorani Pecara.

VEZANI TEKST - Sramota na Pecari: Široki osvojio titulu prvaka BiH, tri tima se nisu pojavila na završnom turniru

- Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH mora održati sjednicu i na osnovu izvještaja komesara i na osnovu Pravilnika se mora donijeti odluka o tome šta će se desiti sa klubovima koji se nisu pojavili na završnici prvenstva - kazao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan za Sport1.

Vrlo lako bi se moglo desiti da tri tima budu izbačena u niži rang takmičenja, jer su svi potencijalno propustili dva susreta.

- Ne mogu tvrditi kakva će odluka biti, nemam pravo da govorim o tome i vrlo je nezahvalno iznositi konkretan stav. Moramo vidjeti šta će reći komesar u svom izvještaju, a jasno je samo da se vrlo brzo mora održati sjednica Upravnog odbora KSBiH i nakon nje će biti poznato više detalja. Prema Pravilniku, nepojavljivanje odnosno neodigravanje dvije utakmice donosi automatsku kaznu izbacivanjem u niži rang. Ja ne znam da li će biti primijenjena takva kazna - istakao je Čolan koji je večeras na Pecari dodijelio medalje košarkašima Širokog.