open-navfaktor-logo
search
Jutros maglovito
Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima
Najviša dnevna temperatura zraka danas između 16 i 22 stepena
09.11.2018. u 09:18
get url
text

U sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim djelovima Bosne i Hercegovine jutros je bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -3 stepena, Bijeljina i Tuzla 2, Bjelašnica 3, Sarajevo, Banja Luka, Brčko, Bugojno, Livno i Srebrenica 4, Doboj, Gradačac, Ivan-sedlo i Široki Brijeg 5, Sanski Most, Stolac i Zvornik 6, Jajce i Zenica 7, Bihać, Mostar i Trebinje 10, Neum i Prijedor 13 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stepena. 

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Sutra će u našoj zemlji biti malo do umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, prijepodne bit će s maglom i niskim oblacima.  Tokom dana, uz nešto više oblačnosti, u zapadnim i jugozapadnim djelovima može pasti i malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna između 15 i 21 stepen. 

U nedjelju, 11. novembra, bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna između 14 i 21 stepen. 

U ponedjeljak, 12. novembra, bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove  moguća je magla ili  niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna između 16 i 23 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.