open-navfaktor-logo
search
Informacije sa Skupštine
Kakvom se "kupovinom ruku" SDP bavio kad je Mašić izabran za predsjednika Kantonalnog odbora?
Znam da vam je "kupovina ruku" svojstvena i da to radite i unutar svoje stranke, rekla je Bilsena Šahman rano jutros na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo obraćajući se zastupnicima SDP-a.
08.05.2020. u 09:33
get url
text

- Bila sam svjesna toga i prisutna nekim stvarima kada ste izabirali svoga kantonalnog predsjednika - rekla je Šahman. 

Saopćila je i kako su joj za ruku u Skupštini kako bi se očuvala Vlada na čelu sa Edinom Fortom nudili da upravlja cijelim zdravstvom u Kantonu Sarajevo.

VEZANI TEKST - Zornićevo imenovanje u Toplane: Odgovorni se kriju, SDP se "pere" ostavkama minorne komisije

O čemu tačno Šahman govori kada je u pitanju "kupovina ruku" prilikom izbora predsjednika KO SDP-a i čemu je, kako kaže svjedočila, nije pojasnila. Ali može se naslutiti da se to odnosi na eventualne zloupotrebe javnih preduzeća i budžetskog novca u cilju osiguranja pozicije stranačkog predsjednika u KO SDP Sarajevo.

Posljednji izbori za predsjednika KO SDP-a Sarajevo održani su septembru prošle godine, a pobijedio je Damir Mašić. Protivkandidat mu je bio Irfan Čengić. 

Međutim, ono o čemu Šahman govori moglo bi se odnositi i na imenovanje Envera Zornića za direktora Toplana Sarajevo, a koji je zapravo bio Mašićev izbor. Na taj način je Mašić, navodno, osiguravao sebi podršku unutar stranke. Faktor je o tome već pisao. 

Zastupnik Igor Stojanović (SDP) nakon tvrdnji Bilsene Šahman rekao je da on za takvo što ne zna te da ne bi nikoga štitio u slučaju da postoji kriminal unutar SDP-a. Pitao ju je da li ima dokaze i zašto to ranije nije rekla. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.